Veel gestelde vragen:

Wat is Oorkaan?

Oorkaan maakt muziekvoorstellingen voor kinderen tot 12 jaar, die overal in het land worden gespeeld. Daarin kun je allerlei soorten muziek horen die wordt gespeeld door topmusici: klassiek, nieuw, jazz, geïmproviseerd, muziek die gezongen wordt en muziek uit alle delen van de wereld. Meer weten? Kijk op www.oorkaan.nl

Wat kan ik met Oorkania?

Oorkania is een online muziekgame voor kinderen en muziekliefhebbers. Je helpt Oork door het verzamelen van klankballen en muziekfragmenten, het spelen van spelletjes en het maken van muziek. Door geluid te maken op planeet Oorsprong, breng je de verschillende planeten weer tot leven!

Voor wie is Oorkania?

Deze game is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Waar ligt Oorkania?

Oorkania ligt net buiten het melkwegstelsel, bij de derde planeet linksaf en dan nog een stukje slingerend rechtdoor.

Welke muziekanten spelen de muziek in Oorkania

Kijk bij ‘Over Oorkania’ op de homepage en je ziet per planeet wie de muziek gespeeld heeft.

Kan ik de muziek ook ergens anders beluisteren?

De muziek in Oorkania is geïnspireerd op de voorstellingen van Oorkaan, dus als je het leuk vindt kun je hier meer informatie vinden over de voorstellingen.

Wat is Unity?

Unity is een plug-in voor je browser die je nodig hebt om deze game te spelen. Zoiets als Flash, maar dan anders. Na eenmalige installatie kun je Oorkania spelen. Het installeren en het gebruik van Unity is geheel gratis en gebeurt afhankelijk van je computer (PC of Apple) vanzelf of door te klikken op de melding van je browser.

Is Unity veilig?

Ja, Unity is inmiddels een veel gebruikte techniek die veilig te gebruiken is op elke computer.

Waarom slaat Oorkania cookies op?

Oorkania is zo groot, daar kun je waarschijnlijk niet in één keer doorheen reizen. Als je weggaat bewaart je browser ‘een cookie’; dat is een code die onthoudt welke planeet je als laatste hebt afgerond. Als je dan later terugkomt hoef je niet bij het begin te beginnen. Let op, als ondertussen iemand anders op jouw computer Oorkania bezoekt kan hij of zij doorspelen waar jij bent gestopt.

Heb je nog vragen? Mail naar oorkania@oorkaan.nl